Chattetik

När man spelar bingo och chattar så är det bra att tänka på att det ska vara trevligt i bingochatten. Detta är för att alla som är med och spelar och chattar ska känna sig välkomna och ha det roligt. Ofta räcker det med att man som spelare använder sitt sunda förnuft men det kan ändå vara bra att ha en del hållpunkter som man alltid följer. Dessa regler gäller på de allra flesta bingosajter och om man inte följer dem så riskerar man att i slutändan bli utkastad från spelet och i värsta fall från bingosajten.

Respekt

Respektera dina medspelare, alla ska känna sig välkomna. Det är helt förbjudet att trakassera, provocera, hetsa och skriva sexuellt ofredande saker i ett chattrum.

Vänlighet/Hjälpsamhet

Alla har vi någon gång varit nybörjare och uppskattat att andra tagit sig tid för att svara på våra frågor. Inga frågor är för dumma, det finns bara dumma svar. Var tillmötesgående mot alla spelare oavsett om de är nya eller inte.

Lär av andra spelare

När man spelar bingo online kan man träffa på människor från hela världen, tänk på att alla kulturer har olika värderingar och att man kan lära sig mycket av att lyssna på varandra.

Användarnamnet

När du väljer ditt användarnamn – ditt alias, tänk på att det inte ska vara provocerande, det får inte referera till kroppsdelar, sex, droger, eller annat som kan väcka anstöt.

Lär dig av dina misstag

När man en gång har blivit varnad av chattmoderatorer eller chatt- värdar/värdinnor är det bara korkat att fortsätta att inte respektera reglerna.

Vårda ditt språk

Använd ett vårdat språk i chatten, rasistiska konversationer och uttalanden får absolut inte förekomma. Tänk efter före så blir det så mycket roligare och trevligare att spela bingo och chatta.

Marknadsföring/Reklam

Det är absolut inte tillåtet att sprida kommersiella budskap eller politiska budskap i chattrummen. Du får aldrig göra reklam för något annat när du chattar och spelar.