Olika chattspel

Här tänkte vi ge dig exempel på några av de allra vanligaste chattspelen som förekommer i chattrummen när man spelar bingo online. Vi vill även passa på att nämna att dessa kanske inte kommer att fungera exakt likadant överallt men här får du ändå ett hum om hur det kan se ut och vad som är vanligast.

Spelet Födelsedag

När man spelar spelet Födelsedag i en bingochatt så börjar det alltid med att chattvärden eller chattmoderatorn skriver *FÖDELSEDAG* innan spelet börjar. Alla spelare som då vill vara med måste nu skriva sitt födelsedatum i chatten på följande vis; ÅÅ MM DD. När chattmoderatorn skriver att inga fler kan anmäla sig så är spelet fullt, om du inte hann med så är det bara att vänta till nästa omgång och anmäla dig på nytt.

Spelet går till så att du väntar tills dina tre olika nummer har ropats ut i bingodragningen, när de har gjort det, om de gör det så skriver du *FÖDELSEDAG* följt av dina nummer i chatten. När man spelar chattspel är det alltid viktigt att skriva stjärnor och stora bokstäver på rätt ställe. Den spelare som hinner först med detta vinner spelet när chattmoderatorn har godkänt det. Det är superviktigt att skriva sitt svar korrekt eftersom att vinsten annars går till den som gjort det och som kom efter dig. Om det skulle vara så att två spelare har två stycken likadana nummer i sina personnummer så får den ena göra om det ena numret genom att byta plats på de två siffrorna så att allas nummer är unika. Har man nummer som är över 75 när man spelar 75-bollarsbingo får man byta plats på siffrorna även där, så om man har 85 blir det 58 etc.

Black Jack

När man spelar Black Jack i bingochatten så ska man välja ut tre stycken olika nummer som tillsammans bildar summan 21. Om dina nummer ropas ut i bingospelet så skriver du *BLACKJACK* och dina nummer. Är du först med detta och skriver korrekt så vinner du spelet. Enkelt, spännande och roligt.

Mix

När du spelar chattspelet Mix i bingochatten så ska du välja fem stycken mixade tal, alltså slumpmässigt när det gäller ordning utvalda tal. Om dina nummer blir dragna så gäller det att du är först med att skriva *MIX* följt av dina nummer i chatten. För att vinna ska du vara först och chattmoderatorn ska godkänna ditt spelbidrag.

Spegel

När du spelar chattspelet Spegel så ska du välja två nummer som speglar varandra, det kan tillexempel vara 03 och 30. När dina utvalda nummer har dragits i bingodragningen så gäller det att skriva *SPEGEL* plus dina nummer först av alla och bli godkänd för att vinna.

Tango

I detta chattspel ska man välja två stycken helt valfria tal. Om dina nummer ropas ut så ska du skriva *TANGO* följt av dina nummer i chatten. Om du är först ut och chattmoderatorn godkänner ditt bidrag i spelet så vinner du.